Ontspanning, bewustwording, beweging

bevorderen van het welzijn op natuurlijke wijze

Shiatsu therapie

Shiatsu is een drukpuntmassage die afstamt van een eeuwenoude traditionele Oosterse  geneeskunst. In het Japans betekent Shiatsu vingerdruk. Shiatsu wordt toegepast om het zelfgenezend vermogen van het lichaam op een natuurlijke wijze te stimuleren, door het geven van druk op specifieke punten en op het netwerk van energiebanen (meridianen) met de duim, vinger of handpalmen. Zo wordt de circulatie van de lichaamsenergie (Qi) verbeterd en worden spanningen losgemaakt. Ook rekkingen en strekkingen kunnen worden toegepast.  

Effect

Shiatsu werkt in op zowel lichamelijke, emotionele en geestelijke niveaus. Het helpt het lichaam te ontspannen en draagt bij tot verlichting van klachten. Het verbetert o.a. de doorstroming van bloed en lymfe; reguleert het zenuwstelsel; maakt spanningen los in de spieren; bevordert beweging van gewrichten; helpt afvalstoffen af te voeren; versterkt het immuunsysteem; stimuleert de hormoonhuishouding

Preventief

Traditioneel wordt Shiatsu preventief gebruikt om veranderingen die zich in het lichaam voordoen tijdig te ontdekken. Zo wordt voorkomen dat opgehoopte stress en afvalstoffen ziekte veroorzaken.

Shiatsu kan je helpen lang vitaal te blijven zowel op lichamelijk als op geestelijk gebied en kan de cyclus van lichamelijke en emotionele spanning doorbreken.

Pijn, spanning en vermoeidheid zal worden aangepakt wanneer je systeem  opnieuw wordt geactiveerd en ontstresst. Regelmatig  een shiatsu behandeling ontvangen biedt een krachtig tegenwicht tegen de huidige druk van deze tijd. Je komt beter in contact met je systeem en krijgt je lichaam beter de kans immuniteit  en veerkracht op te bouwen. Diepe ontspanning leert je om je stressreactie te laten rusten. Dit geeft betere reacties op echte druk wanneer ze verschijnen.

Klachten

Shiatsu kan helpen bij allerlei aandoeningen, vooral ook chronische klachten.

Er bestaan teveel klachten om te benoemen die behandelbaar zijn. Hieronder een aantal veelvoorkomende :

– ADHD/ADD
– allergieën
– bloed en lymfe circulatieproblemen
– burn-out
– duizeligheid
– gewrichtspijn en stijfheid
– hoofdpijn;- hormonale disbalans
– luchtwegproblemen
– menstruele problemen, menopauze
– migraine
– nekklachten
– overgangsklachten
– reuma, fybromyalgie
– RSI
– slaapproblemen
– spierpijn, stijfheid, rug en schouderklachten
– spijsverteringsklachten
– stress gerelateerde aandoeningen, zoals angst, prikkelbaarheid, depressie
– vermoeidheid
– zwangerschapsklachten

Meridianen Shiatsu

Ontspanning en ondersteuning

Shiatsu werkt ook weldadig wanneer je geen specifieke klachten hebt. Het is een eenvoudige en prettige manier om te ontspannen en tot rust te komen.  Shiatsu is ook zeer aan te raden ter ondersteuning tijdens de zwangerschap.*

* zie Praktische info

Shiatsu is geschikt voor iedereen van jong tot oud.

Wilt u ervaren wat shiatsu therapie voor u kan doen?

Neem dan gerust contact op voor meer informatie of een intake gesprek. Ik help u graag!