Ontspanning, bewustwording, beweging

bevorderen van het welzijn op natuurlijke wijze

Voetreflex therapie

Voetreflex therapie is een behandelvorm die ongeveer 5000 jaar geleden al werd toegepast in China,  Egypte en in Noord en Zuid-Amerika.        

Reflexzones                                  

Alle organen en structuren van ons lichaam worden weerspiegeld in verschillende reflex- of orgaanzones op de voet en de voetzool. Door het geven van druk worden deze gebieden beïnvloed door middel van stimulatie of ontspanning.  De zelfhelende eigenschappen van het lichaam worden hiermee geactiveerd en kunnen blokkades worden opgeheven, lichamelijke klachten verminderen of verdwijnen.


Voet reflex therapie

Doel

Het doel is het herstellen van de natuurlijke balans in alle functies van je lichaam. Zowel geestelijk als lichamelijk. Er komt weer evenwicht tussen hoofd, hart, gevoel en lichaam. Tevens brengt het een diepe ontspanning teweeg. Je wordt als het ware vanuit je hoofd je lichaam ingehaald. Sommige zones kunnen pijnlijk zijn, vaak is er dan sprake van een onbalans in het lichaam. Behandeling op deze punten geeft verlichting en komt er energie vrij. Dat geeft rust en je raakt goed geaard. Zowel lichamelijk als psychisch doen deze behandelingen zeer goed. Een veelvoorkomende prettige reactie is dat men vaak heel diep slaapt na een behandeling.

Welke klachten

Voetreflex therapie is voor jong en oud een effectieve en ondersteunende therapie bij:

darm- en maagklachten, schouder-, nek- en rugklachten, stress, vermoeidheid, depressie, ADHD/ADD, hoofdpijn, slaapstoornissen, pijn van allerlei aard, hormonale klachten, allergieën, reuma, bloedcirculatieproblemen, problemen van de luchtwegen en is ondersteunend tijdens en na de zwangerschap*

Voetreflex therapie werkt ontspannend en ontgiftend en is ook zeer weldadig wanneer je geen specifieke klachten hebt.

* zie praktische info

Voetreflex

Wilt u ervaren wat voetreflex therapie voor u kan doen?

Neem dan gerust contact op voor meer informatie of een intake gesprek. Ik help u graag!